|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 38 ] |
|
Jedno życzenie dotyczące spraw codziennych - macie jakieś?
Autor |
Wiadomość |
david262
|
Napisane: sobota 09 lis 2013, 01:02 |
|
Miejscowość: małopolska
|
jakie macie ? dowolna płaszczyzna spraw codziennych ? Ja żeby paliwo było tanie np 2.45
|
|
Góra |
|
Re: Jedno życzenie dotyczące spraw codziennych - macie jakie
StudentS
|
Napisane: sobota 09 lis 2013, 13:03 |
|
Miejscowość: Katowice
|
|
Góra |
|
nowyuzytkownik7
|
Napisane: sobota 09 lis 2013, 20:13 |
|
Moderator |
|
|
Przydałoby się, aby doba miała więcej godzin, ale żeby nie wiązało się to z większą ilością godzin spędzania na uczelni A z takich realnych i przyziemnych hmm... wszystko mogłoby być tańsze, albo zarobki proporcjonalnie większe do obecnych cen
_________________ "Nade wszystko jednak nie ustawajcie w miłości jedni ku drugim, gdyż miłość pokrywa wiele grzechów." 1P 4, 8
|
|
Góra |
|
melancholický kluk
|
Napisane: wtorek 12 lis 2013, 02:19 |
|
Nieaktywny/-a od ponad 3 m-cy |
|
Miejscowość: Lublin
|
nowyuzytkownik7 napisał(a): aby doba miała więcej godzin Też mi się to marzy, bo ostatnio brakuje mi kilku godzin dziennie
_________________ Jezus siłą mą, Jezus pieśnią mego życia Królem wiecznym On, niepojęty w mocy swej W Nim znalazłem to, czego szukałem do dzisiaj Sam mi podał dłoń, bym zwyciężał w każdy dzień
|
|
Góra |
|
mario
|
Napisane: wtorek 12 lis 2013, 19:10 |
|
Dołączył(a): wtorek 27 gru 2011, 07:30 Posty: 203 Lokalizacja: okolice oświecimia
Miejscowość: Brzeszcze, Oświęcim, Pszczyna
|
aby osiągnąć spokój ducha
_________________ W Panu mym złożyłem całą swą nadzieję, On pochylił się nade mną prośby wysłuchał:)
|
|
Góra |
|
Stokroteczka
|
Napisane: piątek 15 lis 2013, 20:14 |
|
|
Ja też niejednokrotnie chciałabym aby doba miała więcej godzin ale żeby nie trzeba było pracować ponad 8h . Dla ciekawostki powiem, że doba kilka miliardów lat temu była krótsza, za czasów dinozaurów miała ok 23h i ciągle się wydłuża o ok.2ms na 100 lat
|
|
Góra |
|
nowyuzytkownik7
|
Napisane: sobota 16 lis 2013, 01:30 |
|
Moderator |
|
|
Temat ten skłonił mnie do większych przemyśleń niż by się można spodziewać. "Jedno życzenie dotyczące spraw codziennych - macie jakieś?" Same takie rzeczy filozoficzno-fizycznonierealne przyszły mi do głowy (ten czas trwania doby, spokój ducha, radość z codzienności, żeby różne sprawy miały "ręce i nogi"). Jako dziecko obserwując otoczenie pomyślałem, że problemy toczą się głównie koło pieniądza - że jakby mieć te godne i pewne zarobki (ja nie chcę złotych gór!), to już dogadać się z ludźmi wtedy to nie problem (stąd trochę moje powyższe życzenia). I jak to życie zweryfikowało... Nie mam złotych gór, ale więcej mi nie potrzeba. Ale różne sprawy, które są związane tylko i wyłącznie z dogadaniem się z ludźmi, są nie do przeskoczenia... Nie mają tych rąk i nóg. Co z tego, że ja chcę dobrze, skoro ktoś mnie rozumie na opak, albo twardo stoi przy swoim zdaniu a można by inaczej, czy czasem mam wrażenie że ktoś cieszy się że zrobi na złość, utrudni. To bywa bardzo zniechęcające :/
_________________ "Nade wszystko jednak nie ustawajcie w miłości jedni ku drugim, gdyż miłość pokrywa wiele grzechów." 1P 4, 8
|
|
Góra |
|
perelka26
|
Napisane: sobota 16 lis 2013, 22:12 |
|
Miejscowość: malopolska
|
Bliżej do pracy, brak korków
|
|
Góra |
|
Przyjaciel Ciszy
|
Napisane: poniedziałek 18 lis 2013, 09:51 |
|
Moderator |
|
Miejscowość: PL
|
Z perspektywy emocjonalno-psychicznego zdrowia (i nie tylko) podobno powinniśmy być przytulani 4 razy dziennie by przeżyć, 8 razy dziennie, żeby zachować zdrowie i 12 razy, żeby się rozwijać. To ja nie będę zachłanny i w tym życzeniowym temacie od siebie napiszę tylko, że: po prostu szeroko rozumianego zdrowia i codziennego przytulenia raz dziennie choćby przez 10 sekund - to już coś i dla mnie to dużo i wystarczy
_________________ "Ufaj Bogu tak, jakby całe powodzenie spraw zależało wyłącznie od Niego; tak jednak dokładaj wszelkich starań, jakbyś ty sam miał wszystko zdziałać, a Bóg nic nie zgoła". /św. Ignacy Loyola/
|
|
Góra |
|
fjern
|
Napisane: czwartek 21 lis 2013, 00:38 |
|
|
Miejscowość: Szczecin
|
krótko: zniesienie podatków
|
|
Góra |
|
Stokroteczka
|
Napisane: czwartek 21 lis 2013, 18:30 |
|
|
|
Góra |
|
kokok20
|
Napisane: piątek 22 lis 2013, 02:28 |
|
|
Miejscowość: Kraków/Nowy Sącz
|
Żeby CAD się nie zacinał...
|
|
Góra |
|
ks.tymoteusz
|
Napisane: sobota 23 lis 2013, 11:19 |
|
|
A niektóre nawet z owych "życzeń" się spełniają, i to z nawiązką: absolutnie darmowy net - jeśli jest zasięg - i nowa praca, po latach!
|
|
Góra |
|
StudentS
|
Napisane: sobota 23 lis 2013, 23:39 |
|
|
fjern napisał(a): krótko: zniesienie podatków Nawet to w jednej gminie sie spełnia ponoć:D
|
|
Góra |
|
mały
|
Napisane: wtorek 26 lis 2013, 17:02 |
|
Miejscowość: Warszawa
|
a ja chcę mieszkanie proszę o modlitwę w tej sprawie jeśli ktoś może Zdrowaśkę za Pawła
|
|
Góra |
|
Konrad
|
Napisane: wtorek 26 lis 2013, 21:22 |
|
|
Miejscowość: Śląsk
|
Chciałbym mieć mniej emocjonalny stosunek do ludzkich problemów a przez to i więcej „świętego spokoju”
_________________ „Wiara nie jest światłem rozpraszającym wszystkie nasze mroki, ale lampą, która w nocy prowadzi nasze kroki, a to wystarcza, by iść” („Lumen fidei”).
|
|
Góra |
|
onzagubiony
|
Napisane: sobota 24 maja 2014, 17:06 |
|
Miejscowość: Poznań
|
By ludzie byli szczęśliwi i nie narzekali, wtedy i ja byłbym szczęśliwy
_________________ Lights will guide you home and ignite your bones And I will try to fix you
|
|
Góra |
|
Querens
|
Napisane: wtorek 27 maja 2014, 00:23 |
|
Moderator |
|
|
onzagubiony napisał(a): By ludzie byli szczęśliwi i nie narzekali, wtedy i ja byłbym szczęśliwy Szczególnie, że gdyby mniej narzekali, mieliby więcej na szukanie Zagubionych
_________________ Mądrość jest wspaniała. Kto dla niej wstanie o świcie, ten się nie natrudzi, znajdzie ją bowiem siedzącą u drzwi swoich. (Mdr 6, 12;14)
|
|
Góra |
|
Querens
|
Napisane: wtorek 27 maja 2014, 00:24 |
|
Moderator |
|
|
Oczywiście mieliby więcej czasu na szukanie
_________________ Mądrość jest wspaniała. Kto dla niej wstanie o świcie, ten się nie natrudzi, znajdzie ją bowiem siedzącą u drzwi swoich. (Mdr 6, 12;14)
|
|
Góra |
|
onzagubiony
|
Napisane: wtorek 27 maja 2014, 22:31 |
|
|
Querens napisał(a): Oczywiście mieliby więcej czasu na szukanie No tak, co racja to racja Ale to tylko utopijne dość wyobrażenie:)
_________________ Lights will guide you home and ignite your bones And I will try to fix you
|
|
Góra |
|
on29sl
|
Napisane: środa 28 maja 2014, 11:31 |
|
Miejscowość: śląsk
|
Zeby nie lało bo zaraz do pracy muszę wyjść heee
|
|
Góra |
|
Janek13
|
Napisane: piątek 21 paź 2016, 07:04 |
|
Miejscowość: Bukowina
|
Wiecej optymizmu i nadziei na lepsze
|
|
Góra |
|
cezary
|
Napisane: piątek 21 paź 2016, 15:50 |
|
|
Obym NIGDY nie zwątpił w Boga i Człowieka
|
|
Góra |
|
xyz
|
Napisane: poniedziałek 19 gru 2016, 02:36 |
|
|
cezary napisał(a): Obym NIGDY nie zwątpił w Boga i Człowieka Też o to się modlę.
|
|
Góra |
|
xyz
|
Napisane: poniedziałek 19 gru 2016, 02:43 |
|
|
nowyuzytkownik7 napisał(a): Ale różne sprawy, które są związane tylko i wyłącznie z dogadaniem się z ludźmi, są nie do przeskoczenia... Nie mają tych rąk i nóg. Co z tego, że ja chcę dobrze, skoro ktoś mnie rozumie na opak, albo twardo stoi przy swoim zdaniu a można by inaczej, czy czasem mam wrażenie że ktoś cieszy się że zrobi na złość, utrudni. To bywa bardzo zniechęcające :/ Zgadzam się, stosunki międzyludzkie potrafią zatruć życie. To bardzo ważne, żeby umieć przekroczyć bariery w kontakcie i spojrzeć z czyjejś perspektywy: skąd w nim/niej jest ta złość i chęć dokuczenia. Czasem pomaga tylko przebaczenie z naszej strony. Ta druga osoba nie wróci właściwe tory.
|
|
Góra |
|
xyz
|
Napisane: poniedziałek 19 gru 2016, 02:46 |
|
|
Przyjaciel Ciszy napisał(a): Z perspektywy emocjonalno-psychicznego zdrowia (i nie tylko) podobno powinniśmy być przytulani 4 razy dziennie by przeżyć, 8 razy dziennie, żeby zachować zdrowie i 12 razy, żeby się rozwijać. To ja nie będę zachłanny i w tym życzeniowym temacie od siebie napiszę tylko, że: po prostu szeroko rozumianego zdrowia i codziennego przytulenia raz dziennie choćby przez 10 sekund - to już coś i dla mnie to dużo i wystarczy Przyjacielu Ciszy: tego Ci życzę trzy lata później. Mam nadzieję, że udało Ci się wtulić w życzliwe ramiona
|
|
Góra |
|
alfa zeta
|
Napisane: sobota 24 gru 2016, 18:17 |
|
|
żeby nie żyć długo i nie umierać przykuta do łóżka a po wszystkim znaleźć się po stronie Pana, amen
|
|
Góra |
|
bielszczok
|
Napisane: piątek 25 sie 2017, 19:12 |
|
Miejscowość: Śl/młp
|
alfa zeta napisał(a): żeby nie żyć długo i nie umierać przykuta do łóżka a po wszystkim znaleźć się po stronie Pana, amen Chyba mam podobnie. Jak już mówimy, jakiego końca byśmy sobie życzyli, to ja bym do tego dodał, że chciałbym jeszcze z dala od zgiełku tego świata, najlepiej na moim łóżku, na moich "starych ale własnych śmieciach", z moim własnym widokiem z balkonu na góry. Może po wypiciu jakiegoś dobrego i zimnego piwa jeszcze:). I żeby mój najlepszy kumpel (samotnik hetero, cenię go bardzo, i mam duże zaufanie, jedyny, który wie o moich skłonnościach) był obok, może chociaż raz objął, przytulił na koniec. Tak z innej beczki, to życzyłbym sobie takiego pragmatycznego i konstruktywnego podejścia do samotności jakie ma ten mój kumpel, ale nie udaje mi się wyłączyć ani przeraźliwego głodu bliskości, ciepła, objęcia (nawet wcale nie erotyki) ani skłonności depresyjnych/autodestrukcyjnych. Jest i cała masa innych mniejszych i większych pragnień serca i rozumu, ale przecież jakby tak każdy człek na ziemi zaczął pisać, to by internetu nie starczyło:P
|
|
Góra |
|
Wiki
|
Napisane: poniedziałek 28 sie 2017, 19:20 |
|
Dołączył(a): poniedziałek 30 lip 2012, 12:35 Posty: 599 Lokalizacja: Warszawa
|
|
Góra |
|
Paintthesky
|
Napisane: niedziela 03 wrz 2017, 13:16 |
|
Miejscowość: Łódzkie/Śląskie
|
Zawsze myślałem o poszukiwaniu spełnienia w codziennym życiu. Bezcenna w tym przypadku okazuje się samoświadomość budowana na podstawie naszych doświadczeń i sposobu ich interpretowania.
_________________ Rozbudzając świadomość swoich niedoskonałości, zdobywam moc i nadzieję.
|
|
Góra |
|
Beryl
|
Napisane: niedziela 03 wrz 2017, 21:20 |
|
Dołączył(a): czwartek 08 mar 2012, 22:51 Posty: 95 Lokalizacja: Podkarpacie
Miejscowość: Średnia
|
Chciałbym mieć normalnego szefa, bo ustępująca kierowniczka i jej przełożony mają odchyły psychiczne. Wszyscy to widzą tylko nie oni. Może też ustabilizuje mi się ciśnienie
|
|
Góra |
|
Christian
|
Napisane: niedziela 31 gru 2017, 16:32 |
|
Miejscowość: PL
|
Żartobliwie pisząc - emerytura. A na serio - lepsza atmosfera.
_________________ Czyż jest coś bardziej wzniosłego Nad łaskę, co grzech zwycięża, Nad miłość większą od lęku I śmierć rodzącą do życia?
|
|
Góra |
|
pildmo
|
Napisane: poniedziałek 01 sty 2018, 20:55 |
|
Miejscowość: Łódź
|
Mam życzenie, żeby mój brat wygrał z chorobą nowotworową i dramat naszej rodziny się skończył.
|
|
Góra |
|
Sai86
|
Napisane: sobota 27 lut 2021, 21:19 |
|
|
Żeby mama była zdrowa
_________________ "Wiatr wieje tam, gdzie chce, i szum jego słyszysz, lecz nie wiesz, skąd przychodzi i dokąd podąża. Tak jest z każdym, który narodził się z Ducha." J 3, 8
|
|
Góra |
|
Wiki
|
Napisane: niedziela 28 lut 2021, 19:48 |
|
|
|
Góra |
|
Sai86
|
Napisane: poniedziałek 01 mar 2021, 19:16 |
|
|
Wiki, na pewno coś znajdziesz! Ja też szukam, to dobrze Cię rozumiem! Będę pamiętać też o Tobie w modlitwie Powodzenia!!!
_________________ "Wiatr wieje tam, gdzie chce, i szum jego słyszysz, lecz nie wiesz, skąd przychodzi i dokąd podąża. Tak jest z każdym, który narodził się z Ducha." J 3, 8
|
|
Góra |
|
Wiki
|
Napisane: wtorek 02 mar 2021, 12:09 |
|
|
Bardzo dziękuję:) Ja również będę pamiętała o Tobie w modlitwach.
|
|
Góra |
|
Ania
|
Napisane: środa 02 lut 2022, 00:39 |
|
|
Nie wiem , gdzie wadzić ten wpis. A trochę mi tu pasuje, bo pisaliście o szukaniu pracy. Byłam dziś w punkcie epaka, to punkt nadań i odbioru przesyłek kurierskich. Mały punkt na "młodym osiedlu" - mam na myśli, że niedawno wybudowane i mieszka tam sporo młodych ludzi. Pani od jakiegoś tygodnia ma otwarte, jest świeżo po szkoleniu. To jest franczyza, więc nie musiała we wszystko inwestować. Przeszła szkolenie, choć oczywiście nadal się uczy. W obecnym klimacie ekonomicznym wydaje mi się to strzałem w dziesiątkę. Oczywiście jeśli się znajdzie dobrą lokalizację. https://www.epaka.pl/franczyza
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 38 ] |
|