Co wiem o biseksualizmie?Według mnie, biseksualizm to pociąg emocjonalny, romantyczny i/lub seksualny do osób płci męskiej i żeńskiej (bo jeżeli dochodzą płcie "inne", to jest to panseksualizm, o ile się nie mylę). Orientacja ta nie wyróżnia się niczym specjalnym, tak myślę.
Co myślę o tej orientacji seksualnej?To, co o każdej innej orientacji. Jest normalna, naturalna, trwała.
Jeżeli chodzi o mnie - nie uważam, że macie łatwiej. Uważam nawet, że macie nieco ciężej. Bo jeżeli pociągają Was obydwie płcie, to możecie się spotkać z opiniami w stylu "skoro pociągają Cię obydwie płcie, to stwórz związek z tą przeciwną i żyj normalnie, przecież dla Ciebie to bez różnicy, nie?"
A myślę, że u Was to tak nie działa.
Owszem, jesteście w stanie zakochać się w obydwu płciach. Nie znaczy to jednak, że możecie "wyłączyć" uczucie do tej samej płci i je zignorować, bo do płci przeciwnej jest "łatwiej".
To oczywiście tylko moje zdanie z perspektywy osoby w 100% homoseksualnej. Jeżeli gdzieś powiedziałem coś, co nie jest zgodne z faktycznym stanem - napisz, z chęcią się doedukuję
Pozdrawiam!