Ochman - katolicki "działacz" internetowy nr 1

Zaraz po Terlikowskim

"Znam" Ochmana internetowo już od ładnych paru lat. Wszystkie odcinki Bez Imprimatur, Brzytwa Ochmana, jeden (!) odcinek Herezji, rekolekcje "Dla nas i całego świata" w Łagiewnikach, blog "Bóg, Honor & Rock'n'roll", grupa na fejsie, oraz obserwuję również jego prywatny profil. Acha, i chyba był jeszcze jeden odcinek Mistrzów Wiary

Swego czasu bardzo się na nim wzorowałam. Jego filmy trochę mnie nawróciły

To on zaraził mnie mega miłością do Benedykta XVI i Mszy Trydenckiej

I w ogóle szeroko pojętej Tradycji

Ogólnie jest spoko, ma sporo mądrych i wartych obejrzenia filmów, oraz wpisów na blogu. Ale ostatnio bardzo się zmienił - na gorsze. Woda sodowa strasznie mu uderzyła do głowy. Kiedyś był fajnym, skromnym chłopakiem, a teraz się non stop popisuje i wygłupia. Bardzo na tym traci... A szkoda. Co ta "popularność" robi z ludźmi...

Także nie jest to już ten sam Ochman. Trochę nad tym ubolewam... Albo po prostu to ja mam inne oczekiwania od "działacza" katolickiego...
Z Tomkiem Adamskim tworzyli świetny team. Jednak solowa "kariera" Mateusza, jest już taka na siłę i ewidentnie pod publikę.
A co mnie najbardziej denerwuje - to to, że bierze się za milion rzeczy na raz, projektów, filmów itp., (ostatnio nawet stworzył jakieś religijne forum internetowe), a potem nie wyrabia czasowo i szybko rezygnuje. Ma słomiany zapał. Chce złapać kilka srok za ogon, ale nie idzie mu to zbyt dobrze. Doba ma tylko 24 h.
Mój wpis na tym Forum z 30.12.2012 odnośnie Mateusza:
(...) ja jestem jego wielką fanką!

Gdybym była hetero to chyba nawet bym się w nim zakochała

Bardzo fajny i przystojny chłopak

No i przede wszystkim ma bardzo dobrze poukładane w głowie, dobre wartości, no i jest bardzo "aktywnym katolem", że się tak wyrażę

Chwała Panu za takich młodych żołnierzy Chrystusowych! Tylko szkoda, że w kwestii homoseksualizmu Mateusz ma tak ostre poglądy. Cyt.:
Co byś zrobił gdyby twoje dziecko okazało się być homoseksualistą?To co powinien zrobić każdy kochający rodzic ze swoim chorym dzieckiem: wysłałbym na leczenie.********
Totalną bzdurą jest stwierdzenie, że PRAWDZIWI mężczyźni nie płaczą. Prawdziwi mężczyźni, to nie sypiają z innymi mężczyznami. A łzy prawdziwego mężczyzny oznajmiają, że dzieje się coś niezwykle ważnego.Tak było, potwierdzam.
Tyle w temacie.