|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|
OpenDoors - pomaga chrześcijanom- darmowe egzemplarze:
Autor |
Wiadomość |
Oasis
|
Napisane: czwartek 01 sie 2024, 15:48 |
|
Miejscowość: Kraków
|
"Przekraczanie Granic Jeszcze w Warszawie Brat Andrew odkrył swoje życiowe powołanie: pomagać i umacniać chrześcijan, którzy żyją w środowisku anty-chrześcijańskim, tak aby ich wiara mogła pozostać silna. Od 1957 roku regularnie przekraczał granicę bloku wschodniego swoim Garbusem. W bagażniku miał ukryte Biblie będące darem dla chrześcijan, którzy ze względu na niedostępność Biblii w swoim kraju prosili o Słowo Boże w ich języku. Tak został położony kamień węgielny pod dzisiejszą międzynarodową organizację Open Doors. PRZESYŁAJĄ DARMOWE MAGAZYNY O PRZEŚLADOWANYCH CHRZEŚCIJANACH: https://www.opendoors.pl/wiadomoscibadz ... materialow
|
|
Góra |
|
Re: OpenDoors - pomaga chrześcijanom- darmowe egzemplarze:
Oasis
|
Napisane: niedziela 15 wrz 2024, 07:46 |
|
|
Hej, zamierzam tu wrzucać w miarę regularnie kalendarz OpenDoors: Dziś niedziela, 15 września:
AFRYKA. TUNEZJA: Maha* i jej mąż Abdo* zostali odrzuceni przez rodzinę. Byli obrażani i grożono im, ponieważ odwrócili się od islamu, by podążać za Jezusem. Podziękujmy Panu Jezusowi za to, że Maha i Abdo trwają w wierze. Podziękujmy także za wspólną modlitwę, która okazała im wsparcie. Módlmy się, aby ich krewni poznali Jezusa.
*Imiona ze względu na ochronę osób zostały zmienione.
|
|
Góra |
|
Oasis
|
Napisane: poniedziałek 16 wrz 2024, 06:21 |
|
|
Poniedziałek, 16 września.
AFRYKA PÓŁNOCNA. Z powodu decyzji o pójściu za Jezusem Yasmina* i jej mąż znaleźli się pod tak wielką presją ze strony krewnych i sąsiadów, że postanowili wyjechać za granicę. Módlmy się, aby mogli wrócić do kraju, a ich rodzina otworzyła się na Ewangelię.
|
|
Góra |
|
Oasis
|
Napisane: wtorek 17 wrz 2024, 06:31 |
|
|
Wtorek, 17 września.
ALGIERIA. Studentka Zahra* uwierzyła w Jezusa dzięki kanałowi na YouTube. Boi się jednak konsekwencji swojej decyzji, gdy o wszystkim dowie się jej konserwatywna islamska rodzina. Podziękujmy Jezusowi za to, że Zahra nawiązała kontakt z innymi chrześcijanami. Módlmy się, aby stała się silna w wierze i aby jej rodzina poznała Jezusa.
*imię zostało zmienione ze względu na ochronę osoby.
|
|
Góra |
|
Oasis
|
Napisane: środa 18 wrz 2024, 06:42 |
|
|
Środa, 18 września. ALGIERIA
Nadal módlmy się za Meryem* (chodzi o modlitwę z 25 sierpnia), więziona przez swoją rodzinę z powodu decyzji o pójściu za Jezusem. Ponieważ rodzina sprawdza jej telefon, Meryem zerwała kontakt z chrześcijanami, z wyjątkiem jednej osoby, z którą bardzo ostrożnie się komunikuje. Módlmy się o siłę, radość i prowadzenie Ducha Świętego dla niej. *imię zostało zmienione ze względu na ochronę osoby.
|
|
Góra |
|
Oasis
|
Napisane: czwartek 19 wrz 2024, 07:36 |
|
|
CZWARTEK, 19 WRZEŚNIA
ALGIERIA 30 czerwca Ahcene i jego żona zostali uniewinnieni przez sąd apelacyjny. Oboje zostali wcześniej skazani na rok więzienia w związku z działalnością kościelną. Dziękujmy Bogu, że mogą cieszyć się wolnością.
-Ahcene jest jego prawdziwym imieniem.
|
|
Góra |
|
Oasis
|
Napisane: piątek 20 wrz 2024, 06:24 |
|
|
PIĄTEK, 20 września.
AZJA ŚRODKOWA Evgeny* podróżuje w odległe rejony kraju, aby głosić dobrą nowinę o Jezusie Chrystusie. Ta posługa jest bardzo niebezpieczna. „Myślę, że trafię do więzienia” - powiedział kilka tygodni temu. „Dziękuję wszystkim, którzy modlą za mnie”.
|
|
Góra |
|
Oasis
|
Napisane: sobota 21 wrz 2024, 10:17 |
|
|
Sobota, 21 września
AZJA ŚRODKOWA Salima* poznała Jezusa rok temu. Jej mąż Husseyn* dowiedział się o tym trzy miesiące temu. Rozwścieczony jej „zdradą” bił ją, poniżał i obrażał.
Módlmy się za Salimę o ochronę, uzdrowienie i pocieszenie.
Módlmy się, aby dzieci i Husseyn odnaleźli Jezusa.
|
|
Góra |
|
Oasis
|
Napisane: niedziela 22 wrz 2024, 08:16 |
|
|
Niedziela, 22 września
AZJA ŚRODKOWA Nadia* jest niewidoma. Odkąd jej muzułmańscy krewni dowiedzieli się, że została chrześcijanką, przestali się nią opiekować. Inna chrześcijanka, Karima*, jest naciskana przez swoich trzech dorosłych synów, by odeszła od Jezusa. Módlmy się za chrześcijanki ze środowisk islamskich, aby je umacniał, zapewniał im opiekę i chronił przed przemocą.
|
|
Góra |
|
Paphnutius
|
Napisane: poniedziałek 23 wrz 2024, 18:37 |
|
Miejscowość: kujawsko-pomorski
|
Ja tu w nieco innej sprawie.
Oasis - dostałem informację o otrzymaniu prywatnej wiadomości od Ciebie. Niestety nie mogę jej odczytać, ani odpisać na nią, bo zbyt mało jestem aktywny na forum, bardzo długo mnie tu nie było. Jakby co możemy porozmawiać innymi drogami.
|
|
Góra |
|
Oasis
|
Napisane: poniedziałek 23 wrz 2024, 19:05 |
|
|
Paphnutius napisał(a): Ja tu w nieco innej sprawie.
Oasis - dostałem informację o otrzymaniu prywatnej wiadomości od Ciebie. Niestety nie mogę jej odczytać, ani odpisać na nią, bo zbyt mało jestem aktywny na forum, bardzo długo mnie tu nie było. Jakby co możemy porozmawiać innymi drogami. Hej, możesz do mnie napisać na maila: *** ( adres został ukryty) ++
|
|
Góra |
|
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 11 ] |
|