Strefa czasowa: UTC + 2

Drukuj

Bo nie ma komu
Autor Wiadomość
PostNapisane: niedziela 10 sie 2025, 19:52 

Miejscowość: Polska
Przed chwilą obejrzałam film „Odejście” - smutny, samotnościowy, przygnębiający i do tego antychrześcijański .. dosłownie dramat .. nawet gdy ma się w pobliżu człowieka to można tego nie docenić i mimo otwartości nie spotkać się na głębszym poziomie a tylko powierzchniowo trafić na siebie i się minąć - bez względu na płeć i wiek ludzie się zbyt często mijają a potem żal, pustka i smutek

Re: Bo nie ma komu
PostNapisane: niedziela 24 sie 2025, 20:37 

W sumie rozczarowanie .. weszłam jeszcze na stronę wiara i tęcza a tam podcast zakonnika który odchodzi z zakonu - porażka .. piszę tutaj i prawie brak odzewu jakby mnie w ogóle nie było albo jakbym zupełnie nie pasowała lub niezrozumiale się wyrażała - porażka .. chodzę do kościoła i praktycznie przed każdą i po Mszy zauważam jak chrześcijanie gadają, nie wyłączają telefonów, nie mają szacunku dla tych którzy potrzebują skupienia a co dopiero dla SACRUM .. raz wyszłam bo mogłam zdążyć na Mszę w innej świątyni - dorośli ludzi przez pół kościoła się nawoływali (spróbowaliby w meczecie albo synagodze i ciekawe co wtedy) .. oczywiście nie odejdę z Kościoła bo to nie budynek, nie hałasy i nie ideologia .. ale smutno mi i nie mam z kim o dobrych i smutnych sprawach porozmawiać .. zamykam się na ludzi przez ludzi .. i mimo wszystko najwiecej cierpiąc przez chrześcijan jestem częścią wspólnoty .. coraz bardziej anonimowo, szaro i już bez nadziei na zawiązanie relacji .. 1 września na Cinemax może znów obejrzę „ czasem myślę o umieraniu „ - żaden film ostatnio nie był mi tak bliski chociaż wiele wywarło wrażenie .. wrażenie ulotne jak czas nam dany a konkret jest po prostu samotnością i jej akceptacją bo widocznie nic innego już nie warto sobie wyobrażać ani przeżywać

PostNapisane: niedziela 24 sie 2025, 22:22 

Miejscowość: Kraków
Ada, od dłuższego już czasu dużo osób jest aktywnych, ale się nie udziela na forum przez odpowiedzi do postów, więc jeśli potrzebujesz natychmiastowej odpowiedzi do Twoich wiadomości, to zawiąż z kimś relację na priv, bo to tylko forum i każdy ma prawo do tego, żeby odpisywać, jeśli ma coś do "powiedzenia".

++

PostNapisane: poniedziałek 25 sie 2025, 11:28 

Jak mam pisać prywatnie skoro nikogo nie znam ?

PostNapisane: poniedziałek 25 sie 2025, 22:02 

Warto odezwać się pierwsza.

PostNapisane: poniedziałek 25 sie 2025, 22:40 

Po tym jak nie znając mnie od razu oceniasz i kierujesz do specjalisty nie chciałabym prywatnie pisać

PostNapisane: poniedziałek 25 sie 2025, 23:00 

I nie chciałabym, żebyś odebrał to jako focha bo nie obraziłeś mnie tym, tylko trochę zasmuciłeś .. być może jesteś w życiu wyrywny i szybki i za mało jeszcze znasz się na kobietach ;) a ja być może składam nie takie litery i trudno mi trafić z treścią tak, żeby była odczytana zgodnie z intencją .. wszystkiego dobrego.

PostNapisane: poniedziałek 25 sie 2025, 23:33 

Tak jak pisałem, piszę z troski, nie żeby Ci dopiec.

Strefa czasowa: UTC + 2